Ziekenhuis Amstelland

Op 3 november afgesproken met mijn afdeling om te gaan eten bij Thais Restaurant NaangNuan.
Na een drukke rit richting Monnickendam aangekomen, bijna niet te missen aan de havenstraat. En ook hier, een fraai geheel zoals u allen hebt kunnen constateren. Bamboe alom, wat anders ? Maar smaakvol gebruikt.

Verder een glazen bak die je slecht over het hoofd kan zien. Vissen knetterend gekleurd, gelijk een kleuter zou doen, als deze de vrijheid zou krijgen om vissen te maken. Mochten er dus hogere machten bestaan, dan heeft deze de vissen geschapen in, juist ja, zijn of haar kleutertijd. Al zou je alle verlichting in de gehele omgeving uitschakelen, is de tent geheel voorzien van disco-licht. Signaal geel, turquoise blauw, plat, dik, lang, dun. En zelfs gezellig gestreepte zwemmende oranje vissies. Alsof het gedresseerde worteltjes waren. Herman, zitten er batterijtjes in ?
Niks geen “Fade in, fade out”. Nee die vissen straalden een soort vrolijk WELKOM uit.
En zo geschiedde het, dat toen alle collega’s gearriveerd waren, en een ieder aan de dis plaats had genomen, een overdadige tropische culinaire reis werd aangevangen. En dat terwijl de groep gelijk een overbevolkt kippenhok en bijbehorend gekakel, het ene na het andere gerecht de revue zag passeren. De hoeveelheid liet niets ten wensen over. Als je onbevangen en ongeremd aan elk gerecht mee zou hebben gedaan, was het gevolg geweest dat je tent alleen nog rollend zou kunnen verlaten.

Was er dan helemaal niks te zeiken ?
Jawel en dat betreft één gerecht, waar zware verdenkingen op rustten. Dat waren die gefrituurde eenheden waar nog een staartje uitstak. Ik kon associatie met die vrolijk zwemmende worteltjes uit het aquarium niet onderdrukken.

Toch nog effe concreet

nee zonder dollen, het was perfect
Iedereen die wilde was welkom
de plek was gewoon lekker
niet georkestreerd, spontaan
lekker eten
vrijheid om zelf te beslissen, geen sociale druk
gezellige mensen
gelijk een droomvlucht
en daarom dank aan hen die dit alles mogelijk hebben gemaakt

Peter Visser, Integratiespecialist in Ziekenhuis Amstelland